Jack, a macska nyaklánc

Öntörvényű házikedvenc, ami régi korokban megtestesítette az ördögöt, jelképezte a boszorkányokat, állandó jelzője volt a hízelgés vagy a bujaság. Ha a környezetedben van macska, ismerheted konokságát, adott esetben gonoszságát, ügyességét vagy ha úgy akarja – kedvességét .

Reggelenként keresztülrohan az idegen kerten, mert hallja, hogy gazdája elkészítette az ennivalót. Minden alkalommal átsétál a „tiltott zónának” nyilvánított területen, közben az ablakon keresztül farkasszemet néz veled. Látod a szemében, bármit csinálsz, holnap ugyanezt ugyanígy megcsinálja.

Ő Jack, a szomszéd macska.

Jack, a macska ezüst kisméretű szobra nyakláncon függ
Jack, a macska nyaklánc
Jack, a macska ezüst kisméretű szobra nyakláncon függ - kézben fotózva
Jack, a macska nyaklánc

Az ékszer két nagyobb egységre osztható. A macska talapzaton áll, a megfigyelővel szembe néz. A hátteret fekete vagy fehér corian alkotja, mely egyszerűségével, színhasználatával, tömbszerűségével ellenpontozza a macska szoborszerű kidolgozottságát.

Jack, a macska ezüst kisméretű szobra nyakláncon függ - az ékszer hátsó nézete
Jack, a macska nyaklánc

A macska 925-ös finomságú ezüstből készült, a talpzat alsó részén az alkotó, Tóth Zoltán mesterjegye, ill. a Nemesfémhitelesítő Intézet fémjele található, mely a nemesfém minőségét igazolja.

Tóth Zoltán mesterjegye és a NEHITI beütői
Tóth Zoltán mesterjegye és a NEHITI beütői

A limitált példányszámú figura precíziós öntéssel készül, a kidolgozás már egyedileg, kézzel történik, míg a corian háttér teljesen egyedi, kézi kidolgozású.